UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA
FACULTATEA DE MECANICĂ
2024 - 47 de ani de la înființare    

Burse Speciale oferite de Universitate și parteneri educaționali

Burse de studii/ cercetare/ cursuri de vară în străinătate 2023-2024

Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii (www.roburse.ro), anunță lansarea concursurilor naționale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vară în străinătate pentru anul universitar 2023-2024 (conform prevederilor H.G. nr. 1402/2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Credite și Burse de Studii, cu modificările ulterioare, ale H.G. nr. 1070/2001 privind acordarea unor burse de studiu lunare tinerilor români aflați la studii în străinătate și ale documentelor de colaborare bilaterală sau ofertelor unilaterale, valabile pentru anul universitar 2023-2024).
Bursele se adresează studenților (pe perioada finanțată din bugetul Ministerului Educației), cadrelor didactice sau cercetătorilor din România are doresc să urmeze în străinătate:

 • studii universitare de licență / de masterat / de doctorat (complete sau parțiale);
 • stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
 • cursuri de vară de limbă, cultură și civilizație.
Informații privind ofertele și calendarul desfășurării pentru anul universitar 2023-2024 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele care vor fi afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Concursuri (pagina Burse de Studii / Bursa ”Acord bilateral”).
Un pachet cu informații se găsesc în această arhivă.

Kennedy Academy for Students

Proiect dedicat studenților români care vor să se implice în comunitățile lor și să își dezvolte capacitățile de lideri. Cerințele de participare sunt ca studenții să aibă între 18-27 ani, să fie înscriși la o Universitate la orice program de licență, masterat sau PhD și să completeze formularul de aplicație pentru a putea fi selectați.
Programul va avea loc în București între 08-12 Decembrie 2021 iar participarea este gratuită. Înscrierile se închid pe 28 Noiembrie.

BURSELE FULBRIGHT STUDENT 2022-2023

PENTRU STUDENȚII, MASTERANZII ȘI DOCTORANZII ROMÂNI

Comisia Fulbright Româno-Americană a deschis competiția de burse Fulbright Student pentru studii de masterat sau pentru cercetare doctorală în anul academic 2022-2023, la universități din Statele Unite ale Americii. Candidaturile pentru competiția în curs pot fi depuse online pâna la 10 mai 2021.
Bursa „Fulbright Student” vizează toate disciplinele, exceptându-le pe cele clinice, și se adresează absolvenților, masteranzilor, studenților în an final de licență și doctoranzilor români. Mai multe detalii despre Fulbright Student Award se găsesc în anunțul oficial al competiției, și în documentul atașat.

Stagii plătite la Comitetul European al Regiunilor 2020

Reprezentanța permanentă a României la Uniunea Europeană informează cu privire la oferta de stagii plătite pe perioadă de 5 luni pentru absolvenții de învățământ superior oferite de Comitetul European al Regiunilor.
Aceste stagii de instruire în cadrul serviciului oferă oportunitatea de a învăța despre rolurile și activitățile Comitetului precum și de a dobândi experiență profesională într un mediu multicultural.

 • Perioada de desfășurare a noii serii de stagii este 16 februarie - 16 septembrie 2020 la Birourile Comitetului din Bruxelles.
 • Pentru o scurtă descriere a organigramei Comitetului precum și pentru a afla detalii referitoare la activitățile întreprinse de către stagiari puteți consulta următorul document descriptiv.
 • Pentru stagiari pe perioade de cinci luni se acordă o bursă lunară în conformitate cu prevederile de vigoare ale Comitetului în valoare de 1196 de Euro pe lună.
 • Formularul de aplicare oferit de comitet poate fi accesat de la următorul link.
 • Data limită pentru înscrierea la aceste stagii este 30 septembrie 2019.
 • Alte informații la link-ul acesta

Burse DAAD 2019

Serviciul German de Schimb Academic – DAAD oferă și în acest an un număr mare de burse pentru studenții din Romania care doresc să învețe, îmbunătățească sau perfecționeze cunoștințele de limba germană în cadrul unor cursuri internaționale de vară organizate de universitățile germane.
Termenul limită de aplicare este 1 decembrie 2018, pentru un curs de vară ce va urma să se desfășoare în vara anului 2019. O descriere detaliată a ofertei de burse pentru cursurile de vară poate fi vizualizata aici.

“Bursele de Excelenta Pirelli” 2018

Programul “Bursele de excelenta Pirelli” 2018 se adreseaza studentilor care aspira la o cariera de succes si vor sa performeze si sa inoveze in cadrul unei companii de top.
Detalii despre oferta de burse găsiți în documentul atașat.

Burse MrFinance

Mr Finance este o platformă online ce permite utilizatorilor să se informeze corespunzător cu privire la piața serviciilor de creditare. MrFinance.ro a înțeles nevoia oamenilor de a opta pentru servicii de creditare rapida, motiv pentru care își propune educarea acestui grup țintă în vederea luării unor decizii cât mai raționale. Mrfinance.ro se implică în formarea tinerei generații, în susținerea educației și a performanței. Programul de burse pentru studenti Mrfinance.ro vine in ajutorul tinerilor sub forma unei burse de studii in valoare de 500€ pentru pasionatii de economie.

Informatii bursa:

 • Bursa este in valoare de 500€.
 • Participantii la concurs trebuie trimite un eseu de 1000 de cuvinte cu urmatoarea tema: “ Sunt creditele rapide un rau necesar?”
 • Un minim de patru (4) din urmatoarele cinci (5) subiecte trebuie sa fie dezbatute in eseu:
  1. Cine foloseste creditele rapide?
  2. De ce folosesc romanii serviciile de creditare rapida?
  3. Ce ar face debitorii fara serviciile de creditare rapida?
  4. Regulizarea serviciilor de creditare rapida de catre guvern influenteaza utilizarea lor?
  5. Impactul social asupra debitorilor.
 • Termen limita: 1 Septembrie 2017 (01.09.2017), pentru semestrul de toamna 2017
 • Termen limita: 1 Decembrie 2017 (01.12.2017), pentru semestrul de iarna 2017
 • Aplicatie on line

Burse FoCar, burse INCESA

Universitatea din Craiova organizează un concurs pentru acordarea următoarelor tipuri de burse:

Documente conexe:

Pirelli - STUDY FOR YOUR FUTURE

Vineri, 21 octombrie 2016, la Sala Albastra - Clădirea centrală a Universității din Craiova, Str. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 13. Studentii care doresc sa participe sunt rugati sa se inscrie la link-ul.
Informații despre eveniment găsiți în afișul atașat.

TELEKOM

Compania TELEKOM Romania se implică în educarea tinerei generații prin programul Bursele TELEKOM, care oferă sprijin material tinerilor ambițioși și talentați. Bursele Telekom continuă astfel cu succes programele prin care compania a oferit până în prezent 85 de burse către studenți.
Programul Bursele TELEKOM oferă 10 burse anuale de excelență prin intermediul unui concurs național, adresându-se studenților înscriși într-o instituție de învățământ superior de stat din România, categoria “fără plată”, la zi, indiferent de profil, din anul I de studiu. Concursul este organizat în două etape. Prima etapă, care este și eliminatorie, presupune completarea și trimiterea unui formular de înscriere până la data de 10 noiembrie 2016 către Telekom Romania, iar cea de-a doua etapă constă în participarea la un interviu pe 21 și 22 noiembrie 2016, în urma căruia vor fi desemnați câștigătorii celor 10 burse.
Valoarea bursei acordate de către Organizator fiecărui candidat dintre cei 10 (zece) desemnați câștigători reprezintă suma de aproximativ 11.250 ron, împărțiți în tranșe lunare (lunile octombrie 2016 - iunie 2017, sumă stabilită la valoarea salariului minim pe economie). Mai multe informații despre condițiile de aplicare puteți găsi pe site-ul concursului

Auchan Management Trainee

Te antrenăm intensiv sa devii antreprenor.

Deutscher Akademischer Austausch Dienst/German Academic Exchange Service

DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst/German Academic Exchange Service) pune la dispoziția publicului interesat oferta sa de burse pentru anul universitar 2016/2017. Sunt finanțate cursuri de limbă și civilizație germană, programe de master și stagii de cercetare în cadrul universităților din Germania. Cele mai multe programe de bursă DAAD permit aplicații și în limba engleză.

Alăturat găsiți o imagine sinoptică a celor mai importante programe de bursă. O broșură cu descrierea detaliată a tuturor tipurilor de finanțare DAAD, relevante pentru România poate fi consultata aici.

Renault România – AUF – Ambasada Franței în România

Renault România, Agenția universitară a Francofoniei și Ambasada Franței în România, prin operatorul său cultural și educativ, Institutul Francez din România, propun în parteneriat burse de studii co-finanțate pentru formarea de tinere talente francofone în domenii specifice pentru a dezvolta competențe profesionale absente pe plan local.

TIPUL DE FORMARE PROPUS:

Două burse de Master 2 profesional pe profil de fabricație într-o instituție universitară din Franța, cu o durată de 6 luni de cursuri urmată de 4 luni de stagiu în întreprindere. La sfârșitul acestora, candidatul ales poate fi recrutat în cadrul Renault România și va putea beneficia de planuri de dezvoltare competențe și parcursuri de carieră.

Criterii de eligibilitate :
Studenți de naționalitate română, de nivel Master 1/Master 2, înscriși într-o universitate din România membră a Agenției universitare a Francofoniei. Candidații trebuie să aibă formare universitară relevantă într-unul din următoarele domenii:
 • Autovehicule Rutiere
 • Tehnologia Construcțiilor de Mașini
 • Inginerie Mecanică și Mecatronică
 • Inginerie în Limbi străine
 • Știința și Ingineria Materialelor.
Competențe lingvistice necesare
 • limba engleză – nivel avansat
 • limba franceză – nivel intermediar sau avansat
Bursa acoperă :
 • o alocație lunară de 900 €
 • transportul dus-întors
 • acces la o cazare la cămine universitare cu preț negociat
 • indemnizație pentru bibilografie și material informatic de 960 €
 • taxa de școlarizare
 • asigurare socială
Termen limită aplicație

8 mai 2015

Pentru mai multe informații consultați următoarele site-uri : Gol