UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA
FACULTATEA DE MECANICĂ
2024 - 47 de ani de la înființare    
 

PARTENERIATE

Knauf - 4.12.2023

Compania Knauf invita studentii joi 07.12.2023, ora 14 la o prezentare de materiale de constructii

Clariant - 17.05.2023

Data : 17 mai 2023
Ora : 12 :00
Sala : Aula Magna Mecanica

Compania Clariant Products Ro invita studentii Facultatii de Mecanica sa participe la o Sesiune de prezentare a activitatii companiei si a programelor noastre de internship 2023.
Programul de Internship 2023 este dedicat tuturor studentilor si va poate oferi oportunitatea de a va dezvolta intr-un mediu complex, inalt tehnologizat si de a dobandi cunostinte si abilitati care va pot fi de folos in cariera ulterioara, poate chiar alaturi de noi.
Internship-urile noastre sunt dedicate departamentelor Mentenanta, Logistica, Aprovizionare, Productie

CADWorks - 23-24.03.2023

Compania CADWorks vă invită în zilele de 23 și 24 martie în Aula Magna a Facultății de Mecanică la un eveniment destinat utilizatorilor de soft SolidWorks, pentru o prezentare a ultimelor soluții de proiectare în domeniu.
Detalii se regăsesc în documentul atașat.

Faurecia - Internship - 13.01.2023

Compania Faurecia oferă pentru studenți posibilitatea de a efectua un internship, în condițiile din anunț.

Kautex - Workshop - 09.11.2022

În ziua de miercuri 16 noiembrie, Compania Kautex va susține, în Aula Magna a Facultății de Mecanică un Workshop, începând cu ora 10.
Sunt invitați studenții și cadrele didactice cu interes în domeniul Autovehicule, Inginerie Industrială și Transporturi.
Conferențiază:

 • Dr. Bernhardt Lüddecke - Director Validation Global Kautex
 • Dr. Petcu Alin - Global Lead
 

AUTOTEHNICA - 2.11.2022

Compania Autotehnica va organiza în ziua de sâmbătă 5.11.2022, de la ora 9,30, o prezentare de echipamente și tehnici de diagnoză pentru autovehicule, în Aula Magna a Facultății de Mecanică.
La eveniment sunt invitați cadre didactice, studenți și specialiști în domeniu.
Programul evenimentului se poate consulta aici .

Operative - 26.10.2022

Anunt Internship Operative Operative Academy da startul! Incepe-ti cariera in IT prin programele Operative QA Bootcamp sau Operative Services & Delivery School


Bootcamp
Services Delivery
Contact:
Camelia Dragoescu
People Experience & HR Operations Lead, Romania
E-mail:cameliad@operative.com
Phone: +40 720 957 770
Visit us on LinkedIn
Checkout our FaceBook page
www.operative.com

Magna - 29.09.2022

Compania Magna, furnizor de componente în industria automotive, oferă poziții de internship pentru studenții facultății de Mecanică. Detalii pot fi regasite în flyer-ul atasat.
Date contact: Veronica MAZILU,
tel. 0733 337 198,
e-mail: Veronica.Mazilu@magna.com

Continental - The future in motion - 21.06.2022

Oferte de carieră - Programe pentru studenți, burse private, practică de vară, locuri de muncă.
Pentru job-uri informații suplimentare la acest link.

Renault - Drive your future - 21.06.2022

Alătură-te echipei de profesioniști de la Renault, și adaugă cunoștințelor tale teoretice dimensiunea practică.

Tata Technologies - 10.06.2022

Compania Tata Technologies oferă absolvenților de licență sau master un număr de 12 posturi de ingineri. Pentru detalii legate de interviul de angajare puteți consulta posterul atașat.

Hella 27-28.05.2022

Compania Hella propune studenților de la Facultatea de Mecanică un Workshop, în condițiile din anunț.

Operative - 29.01.2022

Continental 01.02.2022

Profil Companie - Continental

Operative - 29.01.2022

I(nternship programare în condițiile următoare:

Cummins - 19.01.2022

Compania Cummins oferă un internship pe o durată de 2 ani, cu salariu plătit, în regim de lucru 6 ore/zi, pentru domeniile:

Faurecia - 09.01.2022

Compania Faurecia oferă un internship de 8 luni, cu bursă, în condițiile din anunț.
Termen limită pentru aplicație 15.02.2022.

Groupama - 31.12.2021

Oportunitate internship cu informații suplimentare în anunțul atașat.

Kärcher - 28.12.2021

Kärcher este o companie Germană internațională, lider în tehnologii de curățare. Compania este în căutare de studenți din domeniul ingineriei mecanice și industriale, interesați de un internship în condițiile din anunt .
În timpul intrenshipului studenții vor lucra în marea majopritate a timpului din România, cu o scurtă perioadă în Germania.
Sunt suficiente cunoștințe de limba engleză, limba germană nefiind necesară.
Alte informații se regăsesc în documentul atașat.

CaeLynx - 22.11.2021

Întâlnire profesională semestrială cu firma CaeLynx, detalii în documentul atașat.

Kautex - 10.11.2021

Firma Kautex face o prezentare a domeniului de activitate, cu oportunități pentru studenți. Detaliile evenimentului se regasesc în documentul atașat.

Kautex - 12.03.2021

Compania Kautex ofera studentilor Facultatii de Mecanica din anul IV licenta, respectiv I, II master, un program de internship in conditiile din anunt.

Pirelli - 16.04.2019

Compania Pirelli face o prezentare a oportunităților de carieră pentru inginerii mecanici. Alte informații puteți găsi în acest poster.

Grupul Renault Romania - M.A.P - 8.11.2018

In ziua de Joi 8 noiembrie 2018, ora 1430 in Sala Amfiteatru, Grupul Renault Romania susține o expunere pe tema Prezentarea activitatii de calibrare (MAP-mise au point) in cadrul grupului Renault Romania.
Sunt invitați studenții de la specializările de Autovehicule Rutiere și Ingineria Transporturilor și a Traficului, precum și cadre didactice de specialitate.

Context :
În cei peste 100 de ani de existență, automobilul, una din cele mai populare creații ale geniului uman s-a dezvoltat și perfecționat continuu. Actualmente, domeniul automobilelor constituie cea mai importantă activitate economică din întreaga lume. Se constată, însă, că pe lângă numeroasele sale influențe benefice aduse omului, automobilul reprezintă și o amenințare pentru mediu pe tot parcursul existenței sale. Efectele poluante al automobilului se manifestă atât direct, prin emisiile produse nemijlocit în timpul funcționării (poluarea chimică și poluarea fonică), cât și indirect, prin intermediul deșeurilor, rezultate în toate etapele ciclului lui de viață (fabricare, exploatare, întreținere, scoatere definitivă din uz). Automobilul constituie una din principalele surse de poluare ale mediului înconjurător, contribuția la poluarea globală fiind cuprinsă între 20% și 30% în țările industrializate. Nu în ultimul rând, epuizarea rezervelor de petrol constituie un alt motiv pentru care automobilul a devenit o preocupare socială, realizarea unor motoare economice destinate tracțiunii rutiere constituind o preocupare de prim rang. Societatea a înțeles că ,,un prieten nociv” trebuie transformat în unul mai puțin nociv, iar, în final într-unul lipsit de nocivitate, mai prietenos cu omul și cu mediul, în general. Drept urmare, diminuarea impactului automobil–mediu constituie actualmente o preocupare importantă a tuturor specialiștilor care activează în acest domeniu. Niciodată inginerii nu s-au aflat sub o presiune atât de mare, determinată de armonizarea unor cerințe atât de contradictorii cum sunt: poluarea chimică si sonoră, consumul de combustibil, siguranța deplasării, confortul, costurile, integrarea în sistemele de transport, performanțele și plăcerea de a conduce, pretențiile clienților.Toate acestea constituie obstacole greu de depășit și impun cheltuieli materiale însemnate si eforturi intelectuale deosebite.

KAUTEX Internship & Trainee

Compania Kautex oferă studenților și absolvenților Facultății de mecanică un program avantajos de Internship și training.

Ford Driving Skills

Craiova 2-3 iunie - 2018 cursuri de conducere preventivă, în parcarea de la Fabrica Ford - România.

KAUTEX DEVELOPMENT PROGRAM FOR ENGINEERS

Compania Kautex va prezenta Marți 27.03.2018 ora 17 în Aula Magna Programul KAUTEX DEVELOPMENT PROGRAM FOR ENGINEERS , prin care se adresează studenților din anii terminali de la licență și master. Informații suplimentare in documentul.

Cummins - Graduate Program 2018

Compania Cummins oferă studenților Facultății de Mecanică oportunități de dezvoltare a unei cariere. Detalii se pot găsi în flayer-ul atașat.

Ytong & Multipor - Materialele compozite și performanța energetică

În data de miercuri 10-05-2017, ora 12, în Aula Magna a Facultății de Mecanică, va avea loc prezentarea tehnică a firmelor Ytong si Multipor , cu tema “Materialele compozite și performanța energetică certificată a clădirilor din Romania”.
Vor susține o prezentare tehnică despre firmele producătoare Ytong și Multipor reprezentanții Xella RO, producătorul și furnizorul Ytong și Multipor în Romania.
Prezenți la eveniment vor fi:
 • dl Mircea Sibana (Product Manager)
 • dl Sorin Ailincai (Project Manager)
Sunt invitați să participe studenții și cadrele didactice interesate din cadrul Facultății de Mecanică a Universității din Craiova .

Cummins - Technical Graduate Program

Compania Cummins invită studenții Facultății de Mecanică Joi 11.05.2017 la ora 12 în clădirea INCESA la et. 3, Sala de Conferințe, pentru o prezentare a oportunităților de dezvoltare a unei cariere. Detalii se pot găsi în flayer-ul atașat.

Ford - prezentare oportunități pentru studenți

Imbunatatirea continua este unul din principiile dupa care se ghideaza Compania Ford. Acest concept este aplicat angajatiilor Companiei Ford dar se doreste de asemenea extinderea acestuia si in randul studentilor si al partenerilor de afaceri.
In data de 03.05.2017, intre orele 16.00 – 17.00, in Aula Magna a Facultății de Mecanică, specialisti din cadrul Companiei Ford vor veni pentru a face scurte prezentari legate de modul in care o persoana trebuie sa se prezinte la un interviu de angajare, cum sa completeze un CV si o scrisoare de intentie.
In urma acestor prezentari vor fi derulate simulari de interviuri sustinute de manageri din cadrul Companiei Ford iar la sfarsit acestia va vor acorda feedback.
Cu aceasta ocazie aveti posibilitatea sa invatati multe lucruri interesante. Profitati de aceasta oportunitatea, este o metoda de a va imbunatati abilitatile si cunostintele utilizind evaluarea formativa!

Ford Driving Skills

Craiova 18-19 iunie - cursuri de conducere preventivă, în parcarea de la Fabrica Ford - România.

COMISIA PENTRU ATRAGEREA INVESTITORILOR ȘI LEGĂTURI CU MEDIUL DE AFACERI

1. Prof.dr.ing. BURADA - președinte
2. Prof.dr.ing. Ștefan GHEORGHE
3. Prof.dr.ing. Ilie DUMITRU
4. Conf.dr.ing. Nicolae CRĂCIUNOIU
5. Conf.dr.ing. Adrian ROȘCA
6. Prof.dr.ing. Daniela TĂRÂȚĂ
7. Prof.dr.ing. Victor OȚĂT
8. Conf.dr.ing. Alexandru MARGINE

Donație din partea Companiei Ford

În spiritul colaborării fructoase dintre instituțiile noastre, Ford Romnânia a donat în data de 26.04.2013 Facultății de Mecanică, în scopul pregătirii didactice de calitate a studenților noștri care își vor desfășura activitatea în domeniul industriei auto, două autoturisme B-Max și două motoare de ultimă generație.
Aceste autoturisme și motoare fabricate la uzina din Craiova vor reprezenta suport didactic pentru activități aplicative în laboratoarele de profil ale facultății noastre.

I02
Ford B-Max 1.6 MAS / AT
I02
Ford B-Max 1.5 MAC / MT
I02
Ford B-Max
I02
Ford B-Max

În peroada 2010-2011 Compania Ford a donat Facultății de Mecanică ștanduri de probă și alte echipamente de laborator, destinate secției de Autovehicule Rutiere. În afară de această acțiune, implicarea companiei alături de facultate împreună cu ADR Oltenia și Primăria Craiova la constituirea ”Polului de Competitivitate în domeniul Automotive”, subliniază suportul constant acordat la consolidarea invățământului superior din domeniul ingineriei mecanice.

I02
Ceremonie cu ocazia donației de echipamente
De la stânga la dreapta: Nicolae Crăciunoiu (prodecan FMec), Ion Preoteasa (președinte CS Dolj), Dionisio di Campos San Onofre (președinte Ford România), Nicolae Dumitru (decan FMec), Mărinică Dincă (viceprimar mun. Craiova), Mihail Mangra (prorector UCv)
I02
Ceremonie cu ocazia donației de echipamente
Ion Preoteasa (președinte CS Dolj), Dionisio di Campos San Onofre (președinte Ford România), Nicolae Dumitru (decan FMec),
I01 I02
I01 I02
I01 I02
I01 I02
I01 I02
I01 I02
I01 I02

COLABORĂRI

COLABORĂRI ȘI PARTENERIATE CU INSTITUȚII DIN STRĂINĂTATE:

 • Auburn University, Auburn, USA
 • Johns Hopkins University, Baltimore, USA
 • Southeastern University, Texas, USA
 • University of Luton, England
 • Delft University of Technology, Netherlands
 • Essen-Duisburg University, Germany
 • Universita degli studi, Cassino, Italy
 • Universitad de Salamanca, Spain
 • Escuela Politechnica Superior, Zamora, Spain
 • Universitad de Castilla-La Mancha, Spain
 • Ecole Normal Superieure de Cachan, France
 • Universite ESIL - Marsilia, France
 • Oak Rigde National Laboratory, Tennessee, USA
 • University of Tokyo – Japan
 • University of  ULM Germania
 • Universitatea de chimie tehnologica si metalurgie din Sofia, Bulgaria
 • Universitatea Paul Sabatier din Tolouse, Franta
 • Institutul ”Arbeit und Tehnik Gelsenkirkhen”, Germania
 • Universite de Poitier Franta
 • Universitatea Borr din Iugoslavia etc.

COLABORĂRI ȘI PARTENERIATE CU INSTITUȚII DIN TARĂ:

 • FORD CRAIOVA
 • SIMODE Impex - Peugeot
 • REDAC - Renault/ Dacia/ Subaru
 • DICO
 • Popeci Motors - Mercedes
 • SC Utilaj Greu Popeci SA
 • IPA - Craiova
 • IAC Balș
 • Dacia Pitesti
 • Elpreco SA
 • RAT SA
 • INAS SA CRAIOVA
 • Max CAD
 • CADWORKS CRAIOVA
Gol