UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA
FACULTATEA DE MECANICĂ
2023 - 46 de ani de la înființare    

Viața academică - EVENIMENTE

CEREMONIE ACORDARE TITLU DOCTOR HONORIS CAUSA

Prof. univ. dr. habil. ing. DHC Giuseppe Carbone

La propunerea Facultatății de Mecanică se acordă în ziua de 7 iunie 2023 de către Universitatea din Craiova,  titlul de Doctror Honoris Causa domnului prof. Giuseppe CARBONE.
Ceremonia are loc la ora 10:00, în sala "Mihai I al României" a Universității din Craiova

  • Cu această ocazia domnia va susține o disertație cu titlul On the design and control of cable driven robots
Prof. univ. dr. habil. ing. DHC Giuseppe Carbone

VL
VL

  • Giusepe Carbone este profesor la Universitatea din Calabria din 2018, intre 2005 si 2018 a fost profesor asistent la Universitatea din Cassino. A desfășurat activități de predare la universități italiene, dar și la universități internaționale: Carlos III din Madrid, Spania, și Universitatea Sheffield Hallam, Marea Britanie.
  • Direcțiile de cercetare acoperă aspecte legate de proiectarea inovatoare a roboților și a mecanismelor: Proiectarea de noi dispozitive și sisteme, inclusiv roboți medicali, pentru reabilitare; Mecanica manipulării și apucării, Mecanica roboților (manipulatoare paralele, roboți hibrizi, roboți umanoizi).
  • Din 2003, a fost membru al Comitetului de Organizare, Comitetului de Program Internațional, Comitetului de redacție, respectiv, Editor șef sau Editor asociat pentru aproximativ 20 de reviste și conferințe internaționale.
  • Profesorul Carbone a fost invitat să susțină peste 20 de prelegeri in plen la evenimente internaționale.
  • Profesorul Carbone a primit numeroase premii, cum ar fi: Premiul „Young Delegate IFToMM” în 2002, 2003, 2006; Premiul acordat de Societatea Japoneză pentru Promovarea Științei- in 2008 și 2014; peste 20 de „Premii pentru cea mai bună lucrare”.
  • Din 2021, este inclus în lista celor mai buni 2% oameni de știință realizată de Stanford. Giuseppe Carbone este autor sau co-autor a aproximativ 500 de lucrări științifice în domeniul Robotică, Mecatronică, Proiectare inginerească, dintre care peste 120 in jurnale prestigioase la nivel internațional si peste 180 in volumele unor importante Conferințe Internaționale.
  • In baza de date academica Google scholar, numărul de citări ale articolelor sale este de peste 5600. Giuseppe Carbone a desfășurat activități de cercetare științifică in peste 20 de proiecte naționale și internaționale finanțate prin importante competiții nationale si internationale.
  • Din 2020, este Editor-șef al Revistei Internaționale ROBOTICA (Cambridge Univ. Press), dar si Editor-șef al secțiunii de robotica al revistelor internaționale: Robotics (MDPI), Machines (MDPI), Journal of Bionic Engineering (Springer).

Gol